Polaris Commercial, divize společnosti Polaris, představila úplně nové, plně elektrické Pro XD Full-Size Kinetic. Pro XD Kinetic doplňuje komerční řadu UTV společnosti Polaris, známou pro svou odolnost, servisovatelnost a bezpečnost, zatímco díky své elektrické povaze rozšiřuje provozní schopnosti do více prostředí.

3

Polaris se již etablovala v sektoru elektrických UTV s modelem RANGER XP Kinetic. Navazujíc na tento úspěch si Pro XD Kinetic klade za cíl sloužit komerčním zákazníkům tím, že zachovává klíčové vlastnosti rodiny Pro XD – odolnost, servisovatelnost a bezpečnost – zatímco zároveň uspokojuje rostoucí poptávku po elektrických vozidlech (EVs). Podle Aarona Stegemanna, viceprezidenta Polaris Commercial, tato novinka demonstruje závazek společnosti naslouchat potřebám zákazníků a řešit environmentální a provozní požadavky.

2 2

Pro XD Kinetic se spojil se společností Zero Motorcycles, aby poskytl elektrický pohon s okamžitým točivým momentem a přesným ovládáním, což reflektuje schopnosti svých benzinových a dieselových protějšků. Vozidlo má nákladový prostor o nosnosti 567 kilogramů a utáhne 1 134 kilogramů. Elektrický pohon nejen snižuje potřeby údržby, ale také umožňuje provoz v oblastech citlivých na hluk, což zlepšuje provozuschopnost vozidla a jeho dostupnost. 

5

Požadavky na údržbu pro Pro XD Kinetic jsou nižší než u podobných vozidel poháněných benzínem, s plánovanými náklady na údržbu přibližně o 60 procent nižšími. Vozidlo eliminuje potřebu výměny oleje, výměny filtrů, údržby zapalovacích svíček a údržby spojky. Lithium-iontová baterie navržená tak, aby vydržela celou životnost vozidla, je podporována pětiletou zárukou od společnosti Polaris Commercial, což zdůrazňuje zaměření na produktivitu a efektivitu.6

Bezpečnost zůstává prioritou pro Pro XD Kinetic, vybavený viditelnými a slyšitelnými bezpečnostními prvky, které splňují požadavky pracovních předpisů a zlepšují bezpečnost posádky. Rychlost vozidla lze upravit pro dodržování provozních předpisů.7

Pro XD Kinetic je postaven tak, aby odolal podmínkám na pracovišti, s těžkými komponenty a robustní 14,9 kWh lithium-iontovou baterií. Nabízí až 72 kilometrů na jedno nabití, což představuje významné úspory paliva oproti modelům poháněným benzínem. Nabíjení je usnadněno možnostmi pro standardní zásuvky a rychlonabíjení, které nevyžaduje novou infrastrukturu pro integraci do stávajících provozů.

 Foto: Polaris