V Krkonoších jsme byli hlavně kvůli ježdění na sněžném skútru, ale k dispozici jsme na test dostali i hodně zajímavou mašinu na pásech, která nabízí trochu jiný pohled na dopravu v horách. Zatímco skútr je dobrý hlavně pro přepravu nákladu, UTV vám odveze klidně celý zájezd. 

7D2 4155

Prodloužené UTV se do nabídky CFMOTO dostalo poměrně nedávno a je třeba přiznat, že v ní chybělo. Na stavbách, při údržbě, ale právě třeba i v horách se zatraceně hodí mít možnost odvézt až 6 osob a přitom si zachovat i dostatečný nákladový prostor. 

7D2 4150

I prodloužené UTV pohání litrový dvouválec, který známe z UTV1000, nebo třeba z Gladiatora a který nedávno úspěšně zvládl dojet do cíle Dakaru. Výkon je tu rozhodně na místě, protože celá mašina váží 945 kg, což už rozhodně není málo. Navíc když se do ní posadí 6 lidí a zapřáhnete vlek, budou mít koně co dělat. 

7D2 4168

Celý stroj měří 3745 mm a na kolech je vysoký 1880 mm. Tím se už svými rozměry přibližuje menšímu autu, rozhodně ale pořád nenarostl do objemu, jaký mají velké pickupy. To především díky daleko kratší přídi. Motor se totiž ukrývá tradičně za kabinou. 

7D2 4169

Ani UTV XL by nemělo přijít o své terénní schopnosti. Má plnohodnotný náhon 4x4 s přední uzávěrkou. K tomu je tu klasická převodovka ve které nechybí Lko. 

7D2 4175

Interiér

Naše testované UTV bylo vybaveno kabinou, která měla topení i klimatizaci a samozřejmě stěrače a ostřikovače předního skla. To dává posádce zejména v zimě naprosto skvělý komfort a po horách můžete jezdit klidně v tričku, protože UTV se dá v pohodě vytopit.

7D2 4167

CFMOTO přešlo na nový interiér svých UTV, který je podstatně propracovanější, než tomu bylo v minulosti. Všemu dominuje barevný TFT displej, na kterém se dozvíte vše, co potřebujete vědět pro jízdu a o stavu vozidla.

7D2 4164 

Řadící páka je dobře dostupná a převodovka řadí hladce, takže stačí klidně dva prsty. I ovládání náhonu 4x4 je podstatně zjednodušené. Na ovládání blinkrů je tu pak klasický automobilový systém vedle výškově nastavitelného volantu.

7D2 4166

Sedačky jsou dobře zpracované, ale určitě nečekejte stejný komfort jako v autě. Zaprvé je tu požadavek na snadnou údržbu, protože je jasné, že do interiéru si budou sedat lidé v montérkách a oblečení od bahna. Vše tak musí být dobře omyvatelné. Druhou stránkou věci je prostor, sedačky jsou uspořádané tak, aby se i do omezeného prostoru vešli tři lidé vedle sebe.

7D2 4162

Co si budeme povídat, pro 3 pořízky to zrovna není, ale normálně rostlí chlapi se sem vejdou bez větších problémů. Budou si navíc i mít kam dát pár drobností, které potřebují k práci. 

7D2 4165

Nové pásy z Kanady

UTV je jedna věc, ale mě taky hodně zajímaly pásy, na kterých bylo obuté. Pásy Track System Canada přichází s úplně jinou filozofií, než konkurenti, kteří jsou na trhu. 

7D2 3877

Základní rozdíl poznáte na první pohled. Tyhle pásy jsou totiž mnohem jednodušší. Mají jedno hnací kolo a jedn dva páry vodících kol. Navíc tu chybí odpružení nekterých komponent. I rám jako takový je mnohem jednodušší, nicméně velmi robustní. 

7D2 3878

Přední pásy mají na první pohled větší kontaktní plochu s povrchem. To naznačuje lepší trakci, ale více sil v řízení. Na mašinu bez posilovače bych tak pásy rozhodně nedával. Na druhou stranu jaká čtyřkolka, nebo UTV dnes posilovač nemá že.. 

7D2 3879

Zajímavá je také zadní stabilizace. Pásy jsou na UTV navzájem propojené. Největší rozdíl je ale v převodu. Pásy mají převod téměř 1:1, to přináší jednodušší montáž na UTV i čtyřkolku, jednodušší montážní přípravky, ale hlavně daleko vyšší rychlost. Pásy se chovají v podstatě stejně, jako by na čtyřkolce byla obutá kola. Jediný problém je, že potřebujete opravdu silný motor, aby to vše utáhl, Na jednoválec tak můžete rovnou zapomenout, tady je potřeba minimálně dvojválcová osmistovka. Pak ale budete mít stroj, který i na sněhu bude jezdit dost rychle, což je třeba při vození turistů na horskou chatu více než žádoucí, protože jak známo čas jsou peníze. 

7D2 3885

7D2 3888

7D2 3884

Projede všude a rychle

Samotné dojmy z jízdy budou celkem krátké. S UTV jsme zkusili několik druhů terénu a sněhu a všude obstálo bez problémů. Celkem mě překvapilo, že i s dlouhým XL UTV se dá celkem dobře manévrovat a o délce téměř nevíte.  

7D2 4030

V kabině je dost prostoru a i se spolujezdci jsme se bez problémů vešli. UTV jsme nechali nejdřív šplhat po ujetém sněhu sjezdovkou. Tady bylo vidět, že se motor celkem nadře a bylo lepší přeřadit na L, abychom šetřili řemen i motor.

7D2 4084

Pak ale UTV pokračovalo statečně nahoru celkem solidní třicítkou. Skútru to samozřejmě konkurovat nemůže, ale rolbě úplně v pohodě. Problém nenastal ani ve chvíli, kdy jsme vjeli do hlubokého prašanu. Pásy si razí cestu kupředu a UTV se sune svahem jakoby nic.

7D2 4119

Na pásech je UTV velmi stabilní, můžete si dovolit traverzovat sjezdovku a pásy nikam neujedou díky dobrému bočnímu vedení. 

7D2 4146

Co je ale zásadní je reakce na řízení. S pásy jsou čtyřkolky i UTV hodně nedotáčivá. To s Track System do značné míry odpadá. UTV jede přesně tam kam chcete, nehrne se ven ze zatáček a dá se přesně řídit i na úzkých cestách, nebo pod lanovkou. Vše díky větší ploše předních pásů. 

7D2 4143

Tolik z našeho horského testu. Pokud si to budete chtít zkusit na vlastní kůži, domluvte se s dealerem pásů potok.cz, testovačka je stále k dispozici a pokud přemýšlíte o mašině na pásech, dejte si Track System Canada do seznamu kandidátů!

7D2 4038

Video

7D2 4087

7D2 4123