Když chcete oblečení, které vám bude dokonale padnout, nebude tlačit a navíc bude ve vašich oblíbených barvách, máte jedinou šanci - nechat si ho ušít na míru. A na to jsou největší odborníci u firmy PSI.  

IMG 2730

Než ukážeme nový komplet, který jsme nechali u Hubíků ušít, pojďme se podívat na to, jak celý proces probíhá. Ona je to vlastně celkem věda.

IMG 2729

Na internetu je dobré si vybrat, co vlastně chcete a trochu si ujasnit své potřeby. Já jsem vybral textilní komplet s nepromokavou membránou. Hodí se mi na čtyřkolky i na motorku. V nabídce PSI je několik modelů. Já jsem s ohledem na určení a to kolik hodin na motorce trávím vybral bundu Sirius a kalhoty Hadar. 

IMG 2731

Pak už jsem sedl do auta a vyrazil do plzeňské prodejny. Druhou má PSI v Tlumačově na Zlínsku. V prodejně máte možnost podívat se na celý sortiment v řadě barevných provedení a ještě si ujasnit, co by vám vyhovovalo.

IMG 2710

Nejdřív změřit

Začínáme měřením. U PSI dostanete komplet thermoprádla a slušivé přezuvky, které jsou pro měření nezbytné. Pak už vás čeká asi 20 minut s metrem. Je potřeba pečlivě přeměřit všechny délky a objemy v napnutém i pokrčeném stavu. V obchodě také stojí motorka, na které si můžete odměřit vše v sedě, což je samozřejmě pro jízdu nejdůležitější.

IMG 2713

Pak jsme vybrali komplet v konfekční velikosti a odladili všechny detaily. Jezdím hodně v offroadových botách, takže jsme vybrali podobné a nastavili velikost manžet na nohavicích tak, aby se pod ně boty vešly. 

IMG 2718

Jsem trochu stará škola, takže místo airbagu volím klasicky páteřák. I ten je v obchodě k dispozici, takže můžeme změřit, jak se pod bundu vejde. Je třeba si sednout i na motorku a odladit každý detail včetně umístění chráničů. Každá maličkost, která vás bude tlačit se po hodinách na motorce projeví a je dost protivná. 

IMG 2722

Jaké barvy?

Když máme hotové měření, je načase se přesunout ke grafickému programu a vybrat si barvy. Já volím oranžovou z našeho loga v kombinaci s černou a bílou, prostě barvy Quadu. Na bundu je také možné umístit loga, jméno a podobně. Po asi půlhodině máme hotovo a večer mám v mailu finální návrh k odsouhlasení. Přímo v obchodě je řada vzorků látek i kůží. Když si nevyberete z předvolené barvy, v PSI vám namíchají barvu dle vašich představ. 

IMG 2711

Prima je, že můžeme hýbat i se základními prvky, jako jsou reflexní pásky. Bunda má například na zadní straně možnost odepnout panel, který má na zadní straně reflexní barvy a můžete ho zpět připnout obráceně. Tím se vám podstatně zlepší vizibilita. I na reflexní části máme logo. 

IMG 2723

Bunda má řadu zajímavých prvků, jako je větrání na hrudníku a zádech. Je také možné jí objednat s vypínací membránou proti dešti a vypínací zimní vložkou. Já jsem vybral membránu všitou přímo do bundy, když začne pršet, není úplně čas na vepnutí vložky. Pod bundu si pak raději vezmu mikinu. Ale to je na každém a je to právě výhoda úpravy oblečení přímo na míru.

IMG 2724

Teď už nezbývá než si počkat, za pět týdnů bych měl mít komplet doma. PSI totiž šije v České republice, konkrétně v Tlumačově u Zlína, takže si můžete být jisti kvalitou a zároveň i skvělou dostupností případného servisu.

IMG 2728

Pokud se bojíte, že vás časem loga přestanou bavit, vězte, že je možné je odpárat, nebo vyměnit celé části oblečení. To se hodí i po nehodě, nebo při jiném poškození. Opravit se dá podle Hubíků v podstatě cokoliv. Dokonce i membrána, která se časem opotřebuje se dá vyměnit. To je servis, který u konkurence budete hledat jen velmi těžko.

Příště si řekneme něco o tom, jak oblečení funguje, testovací sezona prostě nikdy nekončí!