Rumunská Dacia minulý rok oznámila svou účast na Dakaru. Tehdy ale neukázala finální auto, ale jen fotky konceptu. Teď přišla s oficiální zprávou, kde oznamuje své ambice a hlavně posádky, které by chtěl každý. Celkem bude za volantem Dacie sedět víc než deset vítěztví na Dakaru a titulů mistra světa WRC. 

3

K autu toho zatím Dacia moc neprozradila, ale jde o čistokrevný speciál, který ani zdaleka nepřipomíná jediný offroad v nabídce Dacie - Duster. Speciál vypadá kompaktně a menší, než třeba konkurenční Audi.

2

Samozřejmě jde o moderní speciál, který má kompozitové chassis, elektronické roadbooky a tripmastery. 

4

Nejdůležitější ale je, kdo bude sedět za volantem, protože ani sebelepší auto samo nevyhraje. A Dacia vsadila na jednoho z nejlepších jezdců současnosti. Za volantem první Dacie bude sedět Nasser Al-Attyah. Ten je dvonásobným mistrem světa v Rally, ale hlavně pětinásobným vítězem Dakaru! 

5

Druhé auto bude řídit neméně slavný devítinásobný mistr světa v Rally Sebastian Loeb, který se letos angažoval v prototypech Polaris. Ten na svů Dakarský úspěch zatím stále čeká. No a třetí auto bude řídit Cristina Gutierrez Herrero, která Dakar vyhrála v kategorii T3.