Dakar má za sebou svou maratonskou etapu, kterou pořadatelé i jezdci označili za tu nejtěžší vůbec. Měla tentokrát trochu jiný systém. Jelo se do měřeného úseku a čas se zastavil v 16:00, v tu chvíli jezdci museli pokračovat do jednoho ze sedmi bivaků, kde na ně čekal stan, vařič a vojenská dávka konzerv. Druhý den ráno pak speciálka pokračovala až do bivaku, ve kterém si jezdci užili zasloužený den volna.

8

V rámci Dakaru je možné vyměnit motor, jezdec za to ale dostane penalizaci 15 minut. To celkem zamíchalo rozestupy. Zejména o první místo se jede pořád tuhý boj. Na prvním místě je stále Argentinec Manuel Andujar, který má ale na Girouda náskok jen 8 minut. S ohledem na to, že v poslední etapě byl mezi nimi v cíli rozdíl dvou minut se to zdá jako celkem komfortní náskok, ale na Dakaru je to v podstatě nic. Stačí jedna roztržená pneumatika a je po náskoku. 

5

Mezitím ze závodu odstoupily další dvě čtyřkolky. Na třetí místo průběžně se posunul Juraj Varga, který na vedoucího ztrácí téměř tři a půl hodiny a jeho cílem tak bude hlavně udržet si třetí místo. Další hodinu a půl za ním je totiž Laisvydas Kancius ze STORY racing teamu. Antanas Kanopkinas na CFMOTO se drží na průběžném pátém místě. Na vedoucího jezdce už má ale propastnou ztrátu 28 hodin. 6

Do konce závodu zbývají 3 etapy, 

vysledky

1

2

4

5

6

7

9

10

11

12

13