Volcon Inc., první společnost zaměřená výhradně na všechny-elektrickou, terénní motorovou zábavu, právě oznámila zahájení výroby ve sníženém objemu své vlajkové produkty, terénního vozidla Stag UTV. Toto oznámení přichází jako významný milník pro společnost, splňující její předchozí závazek zahájit výrobu do října 2023 a nastavit scénu pro doručení v čtvrtém čtvrtletí tohoto roku.

Stag UTV je vyráběn společností GLV Ventures a právě prochází konečnými fázemi testování ověření výroby. To zahrnuje zachycení dat o režimu jízdy, kalibraci systémů a analýzu kvality. Společnost již úspěšně dokončila testování souladu, což je další potvrzení jejího postupu na trhu.

Volcon plánuje doručení do sboru inženýrů US Army Corps v souladu s nedávnou dohodou o společném výzkumu a vývoji. Stag UTV bude k dispozici ve čtyřech různých úrovních výbavy, a Stag LTD bude jednou z nich.

Jordan Davis, CEO společnosti Volcon, vyjádřil své nadšení z dosažených úspěchů společnosti slovy: "Věříme, že Volcon, na rozdíl od několika svých konkurentů a společností ve fázi ranného vývoje v oblasti elektrických vozidel, dosahuje toho, co se mnohým nepodařilo; úspěšný návrh, prototypování a výrobu nového plně elektrického účastníka na trhu s dospělými konkurencí. Jsme velmi nadšeni, že se blížíme k posledním týdnům víceletého programu na vývoj vozidla, a nemohl bych být hrdější na tým, který nás dovedl až sem."

První výsledky testování Stag byly slibné, zejména z hlediska jeho výkonu 0-60, který byl zaznamenán v čele své třídy. Společnost si klade za cíl nabídnout nepřekonatelný zážitek z terénní jízdy s vozidlem Stag UTV. Pro fanoušky čtyřkolek to znamená novou éru elektrických dobrodružství na cestách mimo silnice.