Jestli vám přijde, že Can-am Maverick X3 už umí všechno a tuning opravdu nepotřebuje, tak máte diametrálně jiný názor než stavitel, který si říká "The Thrill Billy". Ten už má na svém koně pár dalších mašin, ale vzít si do parády v podstatě nejlepší side-by-side současnosti, to chce odvahu.

4

Ke své stavbě Billy řekl: "Viděl jsem pár upravených Mavericků, takže jsem chtěl postavit něco, co by bylo třídou samo pro sebe a bylo postavené na nejnovější platformě od Can-amu." 

2

Jako první zaujme samozřejmě barva. Grafika je hodně odvážná a na trati vás nikdo nepřehlédne. Metalická zelená s tmavě modrou je super a k takové mašině se rozhodně hodí. Grafika je dělaná samozřejmě fólií a zbytek je lak. Zajímavé je, že barevnou kombinaci drží i méně viditelné detaily, takže rozhodně nejde jen o povrchovou úpravu "na oko". 

3

Že nepůjde jen o "showcar", naznačují ochranné rámy vpředu, vzadu i na prazích Can-amu. Parádně vypadají litá kola, za kterými jsou zástěrky, které vás ochrání alespoň od části bahna. Na střeše najdete poctivé světelné rampy a za střechou pak vytažené sání. Muziku si užijete díky vestavěnému soundsystému a myslelo se i na trochu praktičnosti – na dveřích jsou kapsy na vaše drobnosti. Sedačky jsou osazené závodními pásy, které jsou v takovém stroji v podstatě nutností. 

5

Teď ale k motoru. Nevíme sice, kolik z něj Billy dostal koní, ale motor má upravenou řídící jednotku od Dynojetu, jiný variátor, sání a výfuk. Díky turbu jde motor dobře ladit, takže věřím, že nějaký ten koník navíc se tu usídlil. Pokud by se vám i s takovou porcí výkonu podařilo zapadnout, je tu naviják na přední i zadní straně side-by-side.

1

Takže co vy na to, necháte se inspirovat?

Foto: Thrill Billy