Elektrický Ranger je už na světě nějaký ten pátek, ale vždycky šlo hlavně o pracovní stroj, který sloužil na místech, kde nejsou vhod emise a hluk. Teď to je ale trochu jiné kafe. Polaris totiž využil svou kooperaci se Zero Motorcycles a posunul Rangera do úplně jiné dimenze. 

2

Steve Menneto, prezident Offroad Polaris k tomu řekl: "Je to velký milník pro Polaris, na který jsem se těšil už od začátku spolupráce se Zero Motorcycles. Díky tomu jsme znovu určili novou kategorii v offroadu."

5

A to je vlastně pravda, když pomineme pár drobných projektů, tak sériově takhle silný elektromobil ještě nikdo nenabídl. Takže jdeme na čísla. Původní Polaris Ranger EV měl 30 koní. No a teď se pohodlně posaďte, abyste nespadli ze židle. Nový Ranger Kinetic bude disponovat pohonem z motorky Zero a na kola se bude přenášet rovnou 110 koní, samozřejmě s patřičným krouťákem. Díky točivému momentu elektromotoru má pak Kinetic možnost tahat 1130 kilo. Jediný údaj, který nám chybí je hmotnost, který samozřejmě bude vyšší, než u klasického Rangeru, ale u UTV to není zase takový problém. Navíc s tímhle stádem koní to ani neucítíte. 

3

Co se dojezdu týče, Polaris uvádí 120 kilometrů. Nabíjet můžete jen z klasické zásuvky díky palubní nabíječce. Rychlodobíjení tu ostatně úplně nedává smysl.