Značka Polaris představuje novou generaci sportovního side-by-side RZR XP, která se objeví u prodejců v Evropě, na Středním východě a v Africe ještě tento rok. Zcela nový model RZR XP byl od základu přepracován, aby zvýšil standard sportovních vozů typu side-by-side na zcela novou úroveň, a poskytoval nejlepší odolnost, pohodlí a výkon ve své třídě.

641c7c1fe1052

„Kategorie terénních vozidel je nejrozsáhlejším segmentem v odvětví výkonných side-by-side a my jsme hrdí na to, že můžeme nabídnout zcela nový model, který je o třídu lepší než cokoliv jiného, co bylo dodnes k dispozici,“ říká Reid Wilson, Vice President Polaris Off Road Recreation. „V roce 2014 to RZR XP 1000 v oblasti sportovních víceúčelových vozidel typu side-by-side všechno odstartovalo a nyní na tento odkaz navazujeme. Bereme to, co bylo dlouho standardem, a nadále to vylepšujeme ve všech možných ohledech.“ 

641c7c26d5a01

Podvozek Polaris RZR XP je pevnější a poskytuje lepší obratnost na trati a odolnost v drsných podmínkách. Předvádí nový, agresivní styl s integrovanými dveřmi, LED světly a vylepšenou úrovní výbavy a povrchové úpravy, které přinášejí prvotřídní zážitek. Nově navržené zesílené hnací ústrojí odolává drsnému terénu díky silnějším poloosám, hnacímu hřídeli a ložiskům. Optimálně vyladěné tlumiče Walker Evans Racing® Needle Shocks s možností nastavení v 16 polohách zajišťují plynulou jízdu, zatímco přepracovaná kabina nabízí větší prostor pro nohy a lepší výhled pro řidiče a spolujezdce. Model RZR XP se vyznačuje pohotovou akcelerací díky zcela novému motoru ProStar 1000 druhé generace a poskytuje také mimořádnou trakci v technickém terénu prostřednictvím připojitelného systému pohonu všech kol Polaris.

641c7c0391e49

RZR XP, které se k prodejcům dostane ještě letos, bude k dispozici ve dvou a čtyřmístné konfiguraci ve výbavě SPORT s barevně sladěnými sedadly, pružinami a LED světlomety.

641c7c116807e

641c7c18ac761 

Text a foto: TZ Polaris