IMG 6531 1

Pick-upy ze své podstaty nemají zrovna ideální jízdní vlastnosti. Jejich podvozky jsou postavené na velkou zátěž, interiér zase musí být praktický a jde hlavně o to, aby toho auto hodně uvezlo, projelo a vydrželo. Mitsubishi k tomu ale přidalo ještě trochu té "lidské tváře" a udělalo z L200 auto, kterým můžete vozit děti do školy a vyrazit s ním na dovolenou. Navíc si to náramně užijete a o pozornost se taky bát nemusíte. 

7D2 0311

Jako první zaujme trochu divočejší polep, který české Mitsubishi na autě vykouzlilo. Díky němu se dozvíte nejen s jakým autem máte tu čest, ale vidíte také výkon 173 koní a hlavně točivý moment turbodieselu, který činí celkem 502 Nm., což je o rovné dva Newttonmetry víc, než u Toyoty Hilux... To delá z L200 auto s největším krouťákem ve své kategorii.

7D2 0290

Polepem to ale nekončí. Pracovalo se i na zbytku stylu auta. Nad zadní korbou je ochranný rám a na korbě roleta. Ta se dá zamknout a snadno se s ní manipuluje. Díky tomu se nemusíte bát, že by vám z auta něco zmizelo hned jak ho na chvíli opustíte. Dalším zajímavým doplňkem jsou příčnice našroubované nad korbou. Na ně můžete dát třeba držáky na kola, nebo rakev. Dá se s nimi dobře manipulovat a když jsem potřeboval na L200 naložit motorku, trvalo jen pár minut, než byly dole. 

7D2 0297

Dalším praktickým doplňkem je přídavné světlo od ARB. Rampa je na střešním nosiči, je proklatě nízká a funguje parádně, ale pozor, nemá silniční homologaci, takže rozsvítit smíte až mimo silnici. No a poslední doplněk mě zaujal hned jak auto přijelo před dealerství Mitsubishi. Zvuk, který L200 vydávalo naznačoval, že pod kapotou je minimálně benzínová V6, spíš V8 s pořádnou rourou pod zadkem. V pick-upu je ale "jen" dieselový čtyřválec. Zvuk totiž vydává emulátor umístěný u výfuku. Ten reaguje na plynový pedál a otáčky motoru. Můžete si ho navíc nastavit v aplikaci podle svých představ. Jako není to zrovna doplněk, bez kterého se neobejdete, ale zase když vidíte obličeje kolemjdoucích po startu motoru, celkem takovou fičuru chápu. 

IMG 6530 1

Drsný zvenku, luxusní uvnitř

Auto jsme dostali v nejvyšší výbavě, což přináší hodně parádní interiér. Je na něm sice pořád trochu vidět, že máte tu čest s pracovním autem, ale jinak je to paráda. Kožené sedačky, kožený volant, infosystém, vše při ruce. Tady není co řešit. Kabina L200 je až překvapivě prostorná a to nejen na předních sedačkách. Dost místa je i vzadu a to nejen pro nouzové přejezdy. Vzadu můžete absolvovat i delší cesty bez toho, abyste museli navštívit fyzioterapeuta. 

7D2 0281

Nejvíc si ale L200 samozřejmě užijete za volantem. Vše je při ruce a hlavně naprosto intuitivní. Rádio, telefon a další příslušenství si dokážete nastavit za pár sekund bez čtení návodu. Vše funguje tak, jak čekáte a naprosto intuitivně. Přehledná je i palubní deska se dvěma analogovými budíky a displejem uprostřed. 

7D2 0274

Terén, město, dálnice, okresky, kamkoliv...

O tom, jak dobré je L200 v terénu jsme se už přesvědčili. Auto má plnohodnotnou čtyřkoku, několik jízdních režimů a v kombinaci s dobrými pneumatikami vás dostane z každé šlamastiky. Není asi moc třeba se rozepisovat o tom, co tohle auto po sjetí ze silnice dokáže. 

7D2 0353

Jak je to ale na asfaltovém koberci, ve městě, na dálnici a na okreskách? I když je naše L200 vyšperkované k maximálnímu pohodlí a nechybí mu image extroverta, pořád je to pracovní pick-up a podle toho se na silnici chová. Pokud nemáte na korbě naložený alespoň metrák, auto je tak trochu uskákané a od zadní nápravy dostáváte dost často najevo, že by to chtělo nějaký náklad. Stačilo ale, abych dozadu naložil motorku a najednou bylo auto mnohem příjemnější. Rozhodně to není tak, že by se s prázdným L200 nedalo jezdit. Auto funguje výborně, ale třeba na nerovnostech a hodně rozbitém povrchu prostě cítíte, že zadní náprava je dost odlehčená.

7D2 0362

Jinak je ale řízení velmi příjemné a hlavně přesné. I když jde o dost těžké auto, tak si v zatáčkách můžete dovolit celkem divočinu. Cítíte sice, že váha auta by chtěla ven ze zatáčky, ale podvozek auto prostě nepustí. A o to tu běží!

7D2 0306

Dostatečně dimenzované jsou i brzdy, které dokáží těžký pick-up bezpečně zastavit na stejné dráze, jako běžný osobák. Díky krouťáku turbodieselu zažijete i velmi slušnou akceleraci navíc doplněnou zvukem "z výfuku". Jediné, co vám bude trochu kazit supersportovní dojem je převodovka. Ta řadí přesně a tam, kde má, ale přeci jen je to převodovka v užitkovém autě a nemůžete od ní čekat rychlost jako ve sporťáku. Pomůžou vám sice pádla pod volantem, ale i s nimi to není zrovna to nejrychlejší. Na druhou stranu tohle auto prostě není sporťák a šestistupňový automat se k motoru i charakteru L200 dokonale hodí.

IMG 6517 1

Odvezl hodně

Byl to super týden. S Mitsubishi jsem jel na kola, na letiště i na enduro. Odvezl motorku, benzín do letadla, nářadí, ale i kola, která se na korbu v pohodě vejdou i bez speciálních držáků. Ukázalo se, že L200 dokáže být rodinným SUV stejně jako pracovním nástrojem a parťákem pro sportovce, nebo závodníky. A to vše za cenu 1 060 250,- Kč za základní verzi In Style. Pokud by vám stačil základ, můžete mít L200 už za 823 250,- Kč. No a kolik si na svůj doublecab dáte doplňků je už na vás!